חדשות מאזדה
נובמבר 2018 2 דקות קריאה
החשמלית שלכם הולכת לקבל ואנקל מאזדה נחשבת ליצרנית שמעולם לא הלכה בתלם. הדוגמה הטובה ביותר היא המנועים הרוטוריים, או מנועי ואנקל: מדובר במנוע ייחודי וחזק שבמקום להשתמש בארבע בוכנות העולות ויורדות, עושה שימוש בבוכנות משולשות המסתובבות בתוך המנוע. לפני עשרות שנים, מספר יצרני רכב ניסו לפתח את המנוע הרוטורי, אך רק מאזדה הצליחה, והמנוע הרוטורי, […]
קרא עוד »
תרבות יפן
צריך לראות את הדג, בלי תוספות, השף לא יחלום על רולים, ושבקליפורניה יאכלו המבורגר ולא יקלקלו סושי הוא קודם כל אורז מוחמץ, זה גם פירוש השם. אין לו קשר לדגים או לגלגול רולים אלא רק לקיומו של אורז מבושל שהוסיפו לו תחמיץ ייעודי. אל האורז מקובל להוסיף תוספות שמאזנות את הטעם החמוץ, בדרך כלל דגים […]
פודקאסט - כאן מאזדה מדברת
נובמבר 2018 דקת קריאה אחת
המעצב התעשייתי בעל השם העולמי, דורי רגב, המתמחה בעיצוב כלי רכב, מספר על הקשר שבין עיצוב הרכב לבין המקום שבו הוא מיוצר; איך נולדה שפת העיצוב של מאזדה – “קודו”; מה הקשר בין עיצוב הרכב לטכנולוגיה שיש בו; ונותן הצצה גם לרכב העתיד. להאזנה עכשיו להאזנה ב- Apple ו- Spotify לחצו כאן: […]
ה- Vision Coupe המרהיבה, נבחרה ל"מכונית התצוגה של השנה" מטעם 18 ממעצבי הרכב הבולטים בתעשייה ה- Vision Coupe המרהיבה של מאזדה זכתה בתואר "מכונית התצוגה של השנה". רכב הקונספט שנחשף לראשונה בתערוכת טוקיו ב-2017 נבחר למקום הראשון בתחרות Car Design Night שנערכה זו הפעם ה-11, במקביל לתערוכת הרכב החשובה של ז'נבה, על-ידי חבר שופטים המונה 18 מעצבי רכב מובילים […]
יש סושי, ויש סושי יפני. הנה ההבדלים הסושי היפני כבש את המערב, אבל בדרך לשם עבר מהפכים דרמטיים ששינו אותו מקצה לקצה. הסושי שאנחנו מכירים ואוכלים מחוץ ליפן שונה מאד מהמקור בכל פרמטר, ברכיבים, בנראות, אפילו בדרך האכילה. ההבדל הגדול מתחיל בתפיסה החברתית. סושי הוא מאכל מכובד, עבודת אומנות מקצועית שההכשרה אליה אורכת 7-10 שנים. […]
מאזדה בצבע
כבר לפני קרוב ל-90 שנה במאזדה ידעו לפני כולם איך לייצר את המוצר המנצח היום מדובר באחד ממותגי הרכב המובילים בעולם – אבל רבים לא יודעים שמאזדה בכלל נוסדה כחברה לייצור פקקים ביפן בשנת 1920. מה גרם לחברה להיכנס לתעשיית הרכב? אבטיפוס של אופנוע, שבפיתוחו החלו בשנת 1929. באותן שנים מרוצי אופנועים היו בשיא הפופולאריות […]
הם מתגרשים פחות, ואדיבים יותר. איתי מקובר, יפנולוג, חי בקיוטו שביפן, עובד כמדריך טיולים, והשתתף לאחרונה בתכנית 'כמה רחוק' של קשת 12, מספר לדרור רפאל מה בכל זאת דומה בין ישראל לבין יפן, איך אוספים אשפה בטוקיו; ומיהו ג'וג'ירו מאצודה בעצם, מה הסיפור המיוחד שלו ואיך הוא קשור למאזדה. להאזנה עכשיו להאזדה ב- Apple ו- […]
נובמבר 2018 3 דקות קריאה
מאזדה ממציאה מחדש את המנוע, ומחברת מחדש את האדם למכונה במאזדה תמיד הסתכלו על הדברים טיפה אחרת. לא רק כי הם יפנים, שגם כך מסתכלים על העולם אחרת. אלא משום שכדי לכבוש את המקום שלהם בעולם, הם היו חייבים לחשוב מחוץ לעדר. למשל, מנוע. המתחרים נאלצו לעבור למנועי טורבו קטנים, ולהיפטר מהמנועים הרגילים והמזהמים. במאזדה […]
עפיפון ששוקל טון, והוא עף. אחת האהבות הגדולות של היפנים משלבת בין חיבתם לעיצוב לבין צורות גיאומטריות ודמויות היסטוריות. בימים עברו העפיפונים היו נחלתם של בני מעמד הסוחרים, שהיו מבוססים כלכלית, ומשם עברה האהבה לעם היפני כולו. אחרי שבני המעמד הבינוני נהגו להעיף את העפיפונים שלהם גבוה-גבוה ולצחוק שהם מגיעים מעל לשליטים, הדבר נאסר בחוק […]
איך זה שלאחל ביפנית "בתיאבון" נתפס כפלישה למרחב האישי. סיגל יזעראלי, שכבר 20 שנה חוקרת את התרבות היפנית ומלמדת את שפתה, מסבירה לדרור רפאל למה לשפה היפנית שלוש מערכות שונות של שפה; מדוע אכילה ברעש נחשבת למנהג מקובל; ולמה היפנים משמיטים את המילה "אני" כשהם מדברים על עצמם. להאזנה עכשיו להאזנה ב- Apple ו- Spotify […]
בהזנת פרטיך הינך מביע/ה רצון ומסכים/מה לקבל מקבוצת דלק מוטורס דיוורים, עדכונים, מבצעים, אירועים והטבות באמצעי התקשרות אותם הזנת. פרטיך ישמרו במאגר המידע ויעשה בהם שימוש בהתאם לתנאי מדיניות הפרטיות של הקבוצה.